DevHeads.net

New: Cannot build packages with Craft: cmake failed with exit code 9

<a href="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057" title="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057">https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057</a>

Bug ID: 403057
Summary: Cannot build packages with Craft: cmake failed with
exit code 9
Product: Craft
Version: unspecified
Platform: Other
OS: OS X
Status: REPORTED
Severity: normal
Priority: NOR
Component: Blueprints
Assignee: <a href="mailto: ... at kde dot org"> ... at kde dot org</a>
Reporter: <a href="mailto: ... at gmail dot com"> ... at gmail dot com</a>
CC: <a href="mailto:kde- ... at kde dot org">kde- ... at kde dot org</a>
Target Milestone: ---

SUMMARY

Getting no output from CMake. It seems CMake that is packaged through Craft is
broken as even invoking it as `cmake --help` shows no output.

STEPS TO REPRODUCE
1. Install Craft
2. Source craft environment
3. craft systemsettings

OBSERVED RESULT

2019-01-09 22:52:51,851 DEBUG Command
"/Users/tatsh/.local/share/dev-utils/bin/cmake" -G "Ninja" -DBUILD_TESTING=ON
-DCMAKE_CXX_COMPILER=/usr/bin/clang++ -DCMAKE_C_COMPILER=/usr/bin/clang
-DCMAKE_INSTALL_PREFIX="/Users/tatsh/.local/share"
-DCMAKE_PREFIX_PATH="/Users/tatsh/.local/share"
-DCMAKE_BUILD_TYPE=RelWithDebInfo
-DKDE_INSTALL_BUNDLEDIR="/Users/tatsh/.local/share/Applications/KDE"
-DAPPLE_SUPPRESS_X11_WARNING=ON -DKDE_INSTALL_USE_QT_SYS_PATHS=ON
"/Users/tatsh/.local/share/build/kde/plasma/systemsettings/work/systemsettings-5.14.4"
failed with exit code 9
2019-01-09 22:52:51,852 WARNING Action: compile for
kde/plasma/systemsettings:5.14.4 FAILED
2019-01-09 22:52:51,852 INFO *** Craft all failed: kde/plasma/systemsettings
after 1 second ***
2019-01-09 22:52:51,856 DEBUG Craft was unable to locate: snoretoast, in None
2019-01-09 22:52:51,856 ERROR fatal error: package kde/plasma/systemsettings
all failed

EXPECTED RESULT

The package should build.

SOFTWARE/OS VERSIONS
Windows:
MacOS: macOS 10.14.2
Linux/KDE Plasma:
(available in About System)
KDE Plasma Version:
KDE Frameworks Version:
Qt Version:

Comments

[Bug 403057] Cannot build packages with Craft: cmake fai

By Asuka Langley v... at 02/04/2019 - 06:56

<a href="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057" title="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057">https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057</a>

--- Comment #4 from Andrew Udvare < ... at gmail dot com> ---
We're missing a blueprint for kactivities-stats, and systemsettings does not
pull in khtml as it should.

[Bug 403057] Cannot build packages with Craft: cmake fai

By Asuka Langley v... at 01/11/2019 - 03:37

<a href="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057" title="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057">https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057</a>

--- Comment #3 from Ben Cooksley < ... at kde dot org> ---
System Settings is a package which likely isn't built very often with Craft, so
you may need to fix it's dependencies in the Craft Blueprints. Once those are
fixed, it should be able to pass the configure stage.

[Bug 403057] Cannot build packages with Craft: cmake fai

By Asuka Langley v... at 01/11/2019 - 02:46

<a href="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057" title="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057">https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057</a>

--- Comment #2 from Andrew Udvare < ... at gmail dot com> ---
I had to do `craft -i --update` and it seems like the CMake binary now works.
But I was unable to install systemsettings due to missing packages, it seems:

-- Could NOT find KF5ActivitiesStats: found neither
KF5ActivitiesStatsConfig.cmake nor kf5activitiesstats-config.cmake
-- Could NOT find KF5KHtml: found neither KF5KHtmlConfig.cmake nor
kf5khtml-config.cmake
CMake Error at
/Users/tatsh/.local/share/dev-utils/cmake/CMake.app/Contents/share/cmake-3.13/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:137
(message):
Could NOT find KF5 (missing: ActivitiesStats) (found suitable version
"5.52.0", minimum required is "5.50.0")
Call Stack (most recent call first):

/Users/tatsh/.local/share/dev-utils/cmake/CMake.app/Contents/share/cmake-3.13/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:378
(_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
/Users/tatsh/.local/share/share/ECM/find-modules/FindKF5.cmake:110
(find_package_handle_standard_args)
CMakeLists.txt:28 (find_package)

-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also
"/Users/tatsh/.local/share/build/kde/plasma/systemsettings/work/RelWithDebInfo-5.14.4/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also
"/Users/tatsh/.local/share/build/kde/plasma/systemsettings/work/RelWithDebInfo-5.14.4/CMakeFiles/CMakeError.log".
executing command: "/Users/tatsh/.local/share/dev-utils/bin/ninja"
ninja: error: loading 'build.ninja': No such file or directory
Action: compile for kde/plasma/systemsettings:5.14.4 FAILED
*** Craft all failed: kde/plasma/systemsettings after 3 seconds ***
fatal error: package kde/plasma/systemsettings all failed

[Bug 403057] Cannot build packages with Craft: cmake fai

By Asuka Langley v... at 01/11/2019 - 02:03

<a href="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057" title="https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057">https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=403057</a>

Ben Cooksley < ... at kde dot org> changed:

What |Removed |Added
--- Comment #1 from Ben Cooksley < ... at kde dot org> ---
This was a recent regression which should have subsequently been fixed - could
you retest please?