DevHeads.net

Centos 7 rsync problem

Hello list.

I have a problem with rsync on a FUJITSU PRIMERGY TX150 S7 mailserver
with Linux version 3.10.0-862.11.6.el7.x86_64. The server have a
hardware raid 5 megaraid_sas and xfs partitions.

I have an external network disk (mounted as cifs) where we backup emails
from old centos 6 mailserver and files from also centos 6 file server.

On the new mail server with centos 7 (full updated) the rsync starts but
stop transferring files after some minutes and disappears from Top but
service is alive on ps aux.

The email files (cyrus imap files) are mostly small files.

Unfortunately there is no error so I cant understand where is the
problem. We try an external usb (ext3) and transfer 40Gb emails without
problem.

We give the command:

rsync -vaR --delete --log-file=/var/log/rsync /var/lib/imap
/var/spool/imap/ /mnt/backup/mailserver/

Any ideas?

Thank you in advance.

Comments

Re: Centos 7 rsync problem

By Gordon Messmer at 09/12/2018 - 08:10

On 09/12/2018 03:15 AM, Nikos Gatsis - Qbit wrote:

You might be able to get some information about the process by getting
its PID from "ps", and running:

  ls -l /proc/<pid>/fd

There should be three rsync processes, and I don't remember off the top
of my head which one you should be looking at.  Check all of them.  One
should have files open in the source, and another should have files open
in the destination.  If those don't change periodically, it might
indicate that the directories they have open are extremely large, so
look at those.