DevHeads.net

Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

Hi,

I've noticed that Flash doesn't seem to work in F30 in the upstream
Google Chrome. It works in F29. As a test, I installed an F29 and an
F30 Workstation VM. I did nothing other than install Google Chrome
from the upstream site. The app I need and a test site work in F29
but not in F30.

I realize we don't package or distribute Google Chrome, but I was
wondering if anyone could provide some advice on where/how to
troubleshoot this?

I have a flash application that I use as part of my work for the
Fedora Project so this is a challenge for me.

thank you.

regards,

bex

Comments

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Alessio Ciregia at 05/29/2019 - 09:08

On Wed, 2019-05-29 at 14:39 +0200, Brian (bex) Exelbierd wrote:
It seems to me that, even if the default option for Flash is "Always
ask", when you go to a site where Flash is needed, no answer appears.
So I need to click on the (i) or the padlock near the address bar,
select "Site settings" and allow Flash explicitly.
At this point it works.

Someone can confirm?

Ciao,
A.

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Brian (bex) Exe... at 05/29/2019 - 09:12

On Wed, May 29, 2019 at 3:09 PM Alessio < ... at gmail dot com> wrote:
This is my experience. I believe this is actually a new feature as
part of the Flash deprication.

regards,

bex

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Tomas Popela at 05/29/2019 - 08:53

Hi Brian,

it's this bug - <a href="https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=949312" title="https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=949312">https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=949312</a> .
It will probably be fixed in Chrome 76+ (current stable is Chrome 74), so
that means it will take few months (unless someone from Chromium team
backports it).

Tom

On Wed, May 29, 2019 at 2:41 PM Brian (bex) Exelbierd < ... at redhat dot com>
wrote:

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Brian (bex) Exe... at 05/29/2019 - 08:59

On Wed, May 29, 2019 at 2:55 PM Tomas Popela < ... at redhat dot com> wrote:
Thank you! I am glad I am not imagining this and that it is not
specific to my systems.

regards,

bex

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Tomas Popela at 05/29/2019 - 08:59

Yes, it's as I said - it's fixed in 76 -
<a href="https://storage.googleapis.com/chromium-find-releases-static/114.html#11429f6b3ab962e68bc792e2af51c9858b383a76" title="https://storage.googleapis.com/chromium-find-releases-static/114.html#11429f6b3ab962e68bc792e2af51c9858b383a76">https://storage.googleapis.com/chromium-find-releases-static/114.html#11...</a>.
I will mail some Chromium devs to consider backporting it.

Re: Google Chrome Flash doesn't seem to work in F30

By Tomas Popela at 05/30/2019 - 01:22

It has been merged to Chromium 75 (
<a href="https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=956644#c16" title="https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=956644#c16">https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=956644#c16</a> ) and will
be released next week when the Chrome 75 will be promoted to stable -
<a href="https://www.chromestatus.com/features/schedule" title="https://www.chromestatus.com/features/schedule">https://www.chromestatus.com/features/schedule</a>.

Bye,
Tom