DevHeads.net

Postings by Jason Hirsh

Virtual Aliases with not working

I am getting what appears to me to be contradictory messages

I am getting a bounce message as follows

< ... at kasdivi dot com <mailto: ... at kasdivi dot com>>: host triggerfish.theoceanwindow.com <http://triggerfish.theoceanwindow.com/>[private/dovecot-lmtp]
said: 550 5.1.1 < ... at kasdivi dot com <mailto: ... at kasdivi dot com>> User doesn't exist: <a href="mailto: ... at kasdivi dot com"> ... at kasdivi dot com</a> <mailto: ... at kasdivi dot com>
(in reply to RCPT TO command)
Reporting-MTA: dns; triggerfish.theoceanwindow.com <http://triggerfish.theoceanwindow.com/>
X-Postfix-Queue-ID: E1FF4C79CFC
X-Postfix-Sender: rfc822; <a href="mailto: ... at kasdivi dot com"> ... at kasdivi dot com</a> <mailto:jason

Re: Webmin with Postfix: recommended or not.

I agree but for a novice webmin helps. I use it with a text editor to follow wietse brilliant guidance. I am trying postfix administration on new server. It appears to have potential to allow domain  users to administer but I am on week three of setting it up 

Anonymous TLS Connection

in my Mail log i am getting messages like

27 08:56:51 tuna postfix/smtpd[35786]: Anonymous TLS connection established from telbo-xxx.x.xx.x.cust.telbo.net[xxx.x.xx.x]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)

This is from my clients so obviously I have no configured the mail client right.. Do I need an SSL certificate for each TLS client???

Thanks for any insight

SASL On Postfix/Dovecot running on Freebsd 8.1

I was getting some relay issues when my local IP changed so I realized or thought that perhaps my SASL wasn’t working

I did a bunch of tweaking which is never good but

when i switched my mail to port 587 i was able to once again send with no problem

BUT when i did the telnet test froth postfix.org <http://postfix.org/> as follow

220 tuna.theoceanwindow-bv.com ESMTP
EHL0
502 5.5.2 Error: command not recognized
EHLO
501 Syntax: EHLO hostname
EHLO KASDIVI.COM
250-tuna.theoceanwindow-bv.com
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
25

Lost connection

I am having trouble sending email to a specific server

I got the following error

"lost connection with
mx.example.org <http://mx.cieebonaire.org/>[xx.xx.xx.xxx] while receiving the initial server
greeting”

The operator says its my issue yet i have no problems with any other servers

my postconf -n is as follows:

body_checks = regexp:/usr/local/etc/postfix/body_check
bounce_size_limit = 50000
command_directory = /usr/local/sbin
config_directory = /usr/local/etc/postfix
content_filter = smtp-amavis:[127.0.0.1]:10024
daemon_directory = /usr/local/libexec/postfix
daemon_timeout = 36

Spam email containing Hidden Text

I have been noting an big increase in spam that contains html and images One common feature is that these emails contain hidden text that only shows up when I look at the source

I found samples of this at <a href="http://www.hoax-slayer.com/hidden-text-spam.html" title="http://www.hoax-slayer.com/hidden-text-spam.html">http://www.hoax-slayer.com/hidden-text-spam.html</a>

Right now I have been having some success by blocking a country , in the most common instance .eu, in the header checks

but can’t think of a body check to catch this when it spread further

I would appreciate any suggestions

recipient bcc

I am trying to have email coming into postfix be delivered to two mail accouts

From what I understand the subject command can do that here is my postconf-n

postconf-n

body_checks = regexp:/usr/local/etc/postfix/body_check
bounce_size_limit = 50000
command_directory = /usr/local/sbin
config_directory = /usr/local/etc/postfix
content_filter = smtp-amavis:[127.0.0.1]:10024
daemon_directory = /usr/local/libexec/postfix
daemon_timeout = 36000s
data_directory = /var/db/postfix
debugger_command = PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_i

Google 7720 Error

I posted this about two months ago

the problem continues .. Ihave removed postgrey in its entirety

I continue to have issues with some , not all , gmail users and some,
not all mindspring users

there is no record of any rejection in my mail log.. which i have been
told means I am not the problem
but taht is hard to sell to users who aren't getting their mail

any new thoughts??

Message can't get through from Mindspring

Ok I stumped the band on my troubles on receiving email from google.com

Now I am being told that messages from mindspring.com can't get through

here is a copy of the error message

Google The recipient server did not accept our requests to connect.

I have been informed by a couple gmail users that my server is
blocking their access. They are getting

The wierd thing about this is that it appers to effect only a couple
of gmail usres.

Postfix and Postgrey Not Really Communicating

OK after some work I have postgrey running but it doesn't appear to be
doing "mail stuff" with postfix

I am running postfix 2.8 clamav amavid-new dovecot

my rc.conf

postgrey_enable="YES"
postgrey_pidfile="/var/run/postgrey.pid"
postgrey_flags="--pidfile=${postgrey_pidfile} --inet=127.0.0.1:6000 -d
--user=postgrey --group=postgrey --dbdir=/var/db/postgrey --auto-
whitelist-clients=10 --delay=60 --max-age=20"

postconf -n

body_checks = regexp:/usr/local/etc/postfix/body_check
command_directory = /usr/local/sbin
config_directory = /usr/local/etc/postfix
content_filter = smtp-amavis:[12

Postfix and Postgrey Part II

OK Everyone was such a help that I am back.. I got a new server and
thought things were going great

The issue is Postgrey keeps bouncingh the same message i have tried
to debug using my mac.com, comcast.net hotmail.com
in all instances it kept boucing the mail until I entered the server
in the white

Freebsd 8.0

Postgrey is running as follows:
postgrey 1258 0.0 1.0 12196 10144 ??

Installation Error

I am doing an installation on a new FreeBSD 8.1 box and it fail with

postfix: warning: valid_hostname: invalid character 32(decimal):
my.domain-server.com

Bind is up .. the server name is correct..

I have issued this on my previous server (which this is to replace)
and didn't have a problem as I remember my installation

any thoughts??

Send Message when reject_unknown_hostname is invoked

I am apparently having an issue with some servers whose mail is being
rejected because of

reject_unknown_hostname

the reject was shown here

Aug 11 00:21:36 xxxxxxx postfix/smtpd[96422]: NOQUEUE: reject: RCPT
from mail01a.yesbank.com[65.196.66.182]: 450 4.7.1
<MTL01PPSMTP1.YESBANK.COM>: Helo command rejected: Host not found;
from=< ... at yesbank dot com> to=< ... at witheld dot com> proto=ESMTP
helo=<MTL01PPSMTP1.YESBANK.COM>
Aug 11 00:21:36 batfish postfix/smtpd[96422]: generic_checks:
name=reject_unknown_hostname status=2
Aug 11 00:21:36 xxxx postfix/smtpd[96422]: >
mail01a.yesbank.c

SOLVED Re: Postgrey and Postfix

who ME??????

Postgrey and Postfix

I raise this question here because it appears the basic postgrey
daemon is running

I have a FReebsd 7.0 server with Postfix, amavisd-new, Dovecot to
which i added Postgrey

I have postgrey runnng as a ps aux grep | postfix shows

postgrey 653 0.0 2.4 14384 12052 ?? Is 1:53PM 0:00.04 /usr/
local/sbin/postgrey --pidfile=/var/run/postgrey.pid --inet=10023 -d --
user=postgrey --group=postgrey --dbdir=/var/db/postgrey (perl5.8.9)

There is no indication in the syslog maillog of any postgrey activity
so I am presuming that i have messed up the install or
configuration..

Postfix with AMAVISD how to white list

I have blocked files with gif attachments to block that category of
spam.

I do however have some people who send me legitimate gif attachments

I tried to white list them by adding

@whitelist_sender_maps = ( ['.example.org', '.example.net'] );

to amavisd.conf but exampl.net continues to get bounced with bad
attachments.

Any ideas where I can look for a solution??