DevHeads.net

Postings by =?ISO-8859-1?Q?G=FCnther_J=2E?= Niederwimmer

Problem with Network devices on boot

hello,

I have a question about network devices ??

on my systems Centos 7.5 I have a Problem with starting Network devices!

I set up two servers with KVM on the first I have 6 KVM installed Systems on
the second I have 5 KVM installed systems?

When I have to reboot my system (Kernel update....) the most time one Network
Device is missing on the KVM Clients (eth0)

I have configured my system with I/O Shared Network like this

xxx.xml

<interface type='hostdev' managed='yes'>
<mac address='XX:XX:XX:XX:XX:XX'/>
<source>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slo

Mirror Problem

Hello,
I have thousands of this messages on my servers ??

Is this a Problem on my site or is the infrastructure broken??
/etc/cron.hourly/0yum-hourly.cron:

Could not get metalink <a href="https://mirrors.fedoraproject.org/metalink" title="https://mirrors.fedoraproject.org/metalink">https://mirrors.fedoraproject.org/metalink</a>?
repo=epel-7&arch=x86_64 error was
14: HTTPS Error 503 - Service Unavailable

Thanks for a answer,

X-Window system ?

Hello List,

I have a big Problem to install a KVM Client with virt-manager, after Update
to CentOS 7.4 it is not more possible to start the virt-manager :-(.

Is there a way to configuration the system to start virt-manager again without
to install "GNOME"

Thanks for a answer

certificate for www.xxxx.xx has expired ?? (hostname)

Hello,

I found this Morning a Message in my Logs, that is new for me and I never seen
this before?

Is this a Error in the Certificate System??

The certificate for <a href="http://www.example.at" title="www.example.at">www.example.at</a> has expired
Datum: 08.07.17 06:31
Von: root <gjn+ ... at example dot at>
An: gjn+ ... at example dot at
################# SSL Certificate Warning ################

Certificate for hostname 'www.example.at', in file (or by nickname):
/etc/pki/tls/certs/localhost.crt

The certificate needs to be renewed; this can be done
using the 'genkey' program.

Browsers will not be able to correctly connect to this
web site usin

Question Mirrors ?

Hello List,

in the last weeks I have many, many Errors from chron hourly on my systems :-
(.

Have we broken or not updated mirrors in the yum config ?

Thanks for a answer,

CentOS 7 openvswitch

Hello,
can I found a repository with openvswitch ?

I have to install openvswitch for my NIC's om my Server, then I can configure
my KVM NIC's better.

Thanks for a answer,

Problem after last Update

Hello,

why it is always a Problem when a kernel, firewall or KVM update is installed ?

I have a system with a server CentOS 7 (last) and 6 KVM Clients after the
Update Installation and reboot the most in Network is not functional ?

I lost NIC's and the firewalld change the zone ......

I have always to control is the KVM Clients working ?

Have any a idea what is wrong on my system ?

Thanks for a answer,

selinux problem policies

Hello,

My problem is to add selinux policies
can any help to say what is wrong with my policies
I write this!

semanage fcontext -a -t httpd_sys_rw_content_t "/var/www/html(/.*)?/
typo3conf(/.*)?"

I have more instances from typo3
I found this construct in the selinux policies
"/var/www/html(/.*)?/uploads(/.*)?"

but my is not working ?

and I have only errors?

neverallow check failed at /etc/selinux/targeted/tmp/modules/100/selinuxutil/
cil:244
(neverallow selinuxutil_typeattr_1 semanage_store_t (file (relabelto)))
<root>
allow at /etc/selinux/targeted/tmp/modules/100/selinuxut

last update yum and kernel Problem

Hello,

the last update brings much Problems ?

On my System the most KVM client have a crashed yum

after reboot the new kernel is broken and have a panic screen

I have to reboot to a older kernel ?

The first I have to run
yum-complete-transaction

afterward i have to reinstall the kernel ??

this helps to restart the KVM Client !

is it possible the deltarpm is broken ?

Also RPM or "yum check" have a problem with the new update for ipa-*
I mean the problem is the naming

4.4.0-14.el7.centos.6

What is broken with fail2ban

Hello List,

with CentOS 7.2 it is not longer possible to run fail2ban on a Server ?

I install a new CentOS 7.2 and the EPEL directory
yum install fail2ban

I don't change anything only I create a jail.local to enable the Filters
[sshd]
enabled = true
....
.....
When I start afterward fail2ban
systemctl status fail2ban is clean

But systemctl status firewalld is broken

‚óŹ firewalld.service - firewalld - dynamic firewall daemon
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/firewalld.service; enabled; vendor
preset: enabled)
Active: active (running) since Sa 2016-08-20 12:08:27 CEST; 4min 50s

vsftpd broken ?

Hello,

CentOS 7.2

have any a workaround for this Error ?

vsftpd Error:426 failure Reading Network STream

after transfer I have a broken file on the ftp Server

I mean I have found a newer Version 3.0.3 bot not for CentOS 7.2 but I cant
say is this Problem corrected in 3.0.3?

Any hint please ;-)

Broken KVM System CentOS 7.2

Hello,

CentOS 7.2

I have three Server on all is now broken the KVM System, it is not possible to
start KVM Clients ?

Have any a hint why ?

Thanks for a answer

KVM Network (NetworkManager) broken

Hello,

CentOS 7.2

I have a bad big problem with my Server running KVM Client.

I have the most time restarting (reboot) the system a not running network !!!
my interfaces change the name from eth1 to ensX or a Interface is not
starting?

I mean I have all Situation tested with NetworkManager without NetworkManager
but the problem exist!!!

I have 4 Interfaces created on install

ens10
ens11
eth0
eth1

this was created on install?

have any a idea what is going wrong with centos

Thanks for a answer,

fail2ban problem new installation

Hello,

I have a big problem with fail2ban and firewalld on my new system.

I have a server running (CentOS 7.1) and run a Update to 7.2 on this system
all is working ?

BUT I install a new system with CentOS 7 1511 on this systems fail2ban don't
work anymore.

CentOS 7 Lost NIC

Hello,

I have a big problem with my servers.

I have 4 NIC on all my KVM Servers but the most time on a start (restart) I
lost one NIC? It is not always the same, but this two are virtio NICs.

with ifup eth0(1) the system say,I have no configured eth0 or eth1 file ?

Can any tell me what I can do?

thank's for a answer

NetworkManager is disabled.

firewalld-config Centos 7(1) fine tuning

hello,

I have now update a System from Centos 7 to 7(1) with all updates now the
firewall-config don't work anymore :-(.

Why is firewall-config working on a (old) Centos 7 but not on a CentOs 7(1)?

I have this Error now

** (firewall-config:30598): WARNING **: Couldn't connect to accessibility bus:
Failed to connect to socket /tmp/dbus-HNMIxNWkgn: Verbindungsaufbau abgelehnt
ERROR:root:Could not find any typelib for NetworkManager
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/firewall-config", line 34, in <module>
from gi.repository import NetworkManager
ImportError: cannot

abrt-auto-reporting

Hello,

centos 7(1)

I have a question about abrt-auto-reporting?

should this work normal ?

I have on my System Problems to report the Errors.

Thanks for a answer,

named Update Problem

Hello,

I have enabled for a Domain DNSSEC and it working correct, after I change the
rights for /var/named to root:named 0770

but after a update it is always change back to root:named 0750

after this, DNSSEC don't work any more?

named have no right to write his secure files.

Is there a way to fix this

Thanks,

KVM Kernel crash problem

Hello,

With my new system centos 7.1 and KVM I have kernel crashes on boot in the
DomU's like this

id c51a566956f67146b061f2e7500c78090fe6eed4
reason: BUG: soft lockup - CPU#2 stuck for 23s!

NFS4 automount and IPA (sssd) ?

hello,

CentOS 7.1 IPA 4.1 sssd 1.2

om my system it is not possible to automount with a IPA config,, when I mount
this on a command line it is working

I have this Error in the logs

automount[1718]: lookup_read_map: lookup(sss): getautomntent_r: No such file
or directory.

Is this from a broken sssd?

have any a working configuration?

The mount points are created but inside the mount points I have no files and
Directories.

thanks for a answer

Question centos 7 upgrade

Hello,

I make a test installation with the new iso 1503-01 but I mean with this
release is anything broken ?

The first thing, is it "normal" with this release avahi-daemon is not
installed!

I disable this always ;-)

The nfs-server installation don't work any more correct for me, I can't
connect from a client?

some packages are broken like firewall-config?

Is it a better way to install the "normal" Centos 7 and afterward upgrade to
Centos 7 1503.

Thanks for a answer,

Firewall-config NetworkManager Problem (Centos-7( 1))

Hello

I installed the Firewall-config on a new system and have bad Errors

The firewall-config brake with a error line 53 can't load NetworkManager
and on a reboot I have this Message.

ABRT hat 1 Fehler festgestellt.

CentOS 7 LDAP TLS

Hello,

have any a running ldap/TLS System.

On my system it is not possible to configure this correct.

I have a self signed CA and certificates.

All i found with google is not working :-(

Have any a hint to config this correct?

My CA and certificates works with a SUSE installation correct?

What is the difference to CentOS 7 ?

Thanks,

LVM Configuration

Hello,

I miss the system-config-lvm tool for CentOS 7 can I found this on a other
place?

viirt-who Problem or my mistake ?

Hello,

I am new on centos and have installed a KVM Server, now on my host i have on a
new start a Error from virt-who and virt-who never starts.

root@bbs init.d]# service virt-who start
virt-who starten: Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/virt-who/virt-who.py", line 33, in <module>
from subscriptionmanager import SubscriptionManager,
SubscriptionManagerError
File "/usr/share/virt-who/subscriptionmanager.py", line 24, in <module>
import rhsm.connection as rhsm_connection
ImportError: No module named rhsm.connection

resolf.conf lost

Hello.

I have a big Problem with centos 6.4 KVM client. After a new start i lost
always my resolf.conf and this file is empty, have any a hint why?